Αυξάνεται ξανά η πίεση στα νοσοκομεία

Αυξάνεται ξανά η πίεση στα νοσοκομεία

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένος αριθμός εισαγωγών τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η κ. Γκάγκα ανέφερε, (μιλώντας στον ΣΚΑΪ)  ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευομένους.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.113 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 29 θάνατοι και 249 διασωληνωμένοι, ενώ έχουν εντοπιστεί 236 μεταλλαγμένα στελέχη, από τα οποία τα τέσσερα αφορούν στη «νοτιοαφρικανική» και τα υπόλοιπα στην λεγόμενη «βρετανική» μετάλλαξη. 

Σε επιφυλακή για το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, καθώς νόσησαν από τον κορωνοϊό -πλην όμως με ήπια συμπτώματα- πάνω από 60 παιδιά και εργαζόμενοι. Για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του παρακείμενου δημοτικού σχολείου ανεστάλη καθώς και κάποια τμήματα σε άλλα σχολεία της περιοχής.

Η πρώτη διάγνωση στο νηπιοτροφείο καταγράφηκε στις 29 Ιανουαρίου, όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Υπό πίεση τελεί και το νοσοκομειακό δίκτυο της Πάτρας. «Προφανώς και υπάρχει μία αύξηση των νοσηλευομένων», ανέφερε χθες ο Γ. Καρβέλης διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δίνοντας ταυτόχρονα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Σύμφωνα με τον διοικητή, «στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται σήμερα 18 ασθενείς στην κλινική covid και έξι ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας covid, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι». Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», νοσηλεύονται 27 ασθενείς στην κλινική covid και ένας στην ΜΕΘ covid.

Εμβολιάστηκε το 3%

Οσον αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα μας, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 3% του πληθυσμού με πάγιο στόχο έως τέλος Ιουνίου το ποσοστό να έχει φτάσει το 60%. 

Ανοίγει η πλατφόρμα της AstraZeneca

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσης να ανοίξει η ξεχωριστή πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών που θα εμβολιαστούν με το φαρμακευτικό σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ ένα εκατομμύριο δόσεις αναμένεται να έρθουν τον Μάρτιο. Εντός του μηνός αναμένεται να προστεθούν άλλα 300 εμβολιαστικά κέντρα στο εμβολιαστικό δίκτυο έτσι ώστε αυτά να φθάσουν, συνολικά, τα 700.

Παρατάσεις στις NOTAM

Νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams) για περιορισμούς τόσο στις πτήσεις εσωτερικού έως τις 15 Φεβρουαρίου όσο και για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 22 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε στο μεταξύ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, παρατείνεται έως την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Όσον αφορά τις αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων παρατείνονται και ισχύουν έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί οι ακόλουθες:

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.  Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκε η Ιαπωνία.

Επτά μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Ηνωμένο Βασίλειο: 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή