ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου

Υπό διερεύνηση άλλες υποθέσεις που άνοιξαν με την ίδια δικογραφία

Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία της υπόθεσης των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, λόγω παραγραφής.

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά τις καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος της Σοφίας Μπεκατώρου καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν πριν 23 χρόνια και δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη.

• Σακελλαροπούλου – Μπεκατώρου: Λύστε τη σιωπή

Η δικογραφία ωστόσο που άνοιξε με την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου οδήγησε στην υπόθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε βιασμό της ενόσω ήταν σε ηλικία 11 χρονών από τον τότε προπονητή της, ο οποίος βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Έρευνα και για όπλα

Η υπόθεση του εν λόγω πρώην προπονητή, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια μετά την δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, φαίνεται να αποκτά και νέα διάσταση καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός αποστέλλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Θήβας προκειμένου να ερευνηθούν καταγγελίες του πατέρα της αθλήτριας περί όπλων που κατείχε η οικογένεια του κατηγορούμενου.

• Ράδιο Κ: Τι φέρνει το κύμα του ελληνικού #MeToo

Σύμφωνα με τον πατέρα της αθλήτριας, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προφυλακισμένου προπονητή, στην Βοιωτία, υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και ένα Καλάσνικοφ.

Ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος αποστέλλει τη σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Θήβας προκειμένου να ερευνηθεί η βασιμότητά της.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της και σε δύο ακόμη περιπτώσεις αθλητριών οι οποίες ωστόσο δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές θεωρούνται ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούνταν έγκληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ