Την Τετάρτη στις 12 η εξειδίκευση των νέων μέτρων για την Αττική

Την Τετάρτη στις 12 η εξειδίκευση των νέων μέτρων για την Αττική

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, θα εξειδικεύσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη στην Αττική, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης:

  • ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης,
  • η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη,
  • η γενική γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη,
  • ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Καθολικό lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική

Υπενθυμίζεται πως καθολικό lockdown για την Αττική ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, «αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση λόγω δύο ανησυχητικών δεδομένων: «Την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας» και «τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του».

Πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές», για να σημειώσει στην συνέχεια: «Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο».

Αναφερόμενος στα της οικονομίας, είπε ότι «δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες. Άλλωστε, μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς». Συμπλήρωσε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Καθολικό lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική

Αττική: Τα τρία στοιχεία που θορύβησαν τους ειδικούς

Εκτίναξη ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή