«Μήδεια»: Γιατί έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

«Μήδεια»: Γιατί έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

«Η Θήβα και το Σχηματάρι δεν είναι Μαρούσι και Χαλάνδρι»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Μήδεια πραγματικά είναι σφοδρότατη και οι χιονοπτώσεις σε πλήθος σημείων ασταμάτητες από χθες τα μεσάνυχτα. Ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης τις επόμενες ώρες σχετικά με την κυκλοφορία» αναφέρουν στο kathimerini.gr πηγές με γνώση της κατάστασης στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και για λόγους ασφάλειας, η τροχαία αποφάσισε την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον ΑΘΕ.

Τις αρχές προβλημάτισε το γεγονός ότι χθες, ημέρα κατά την οποία ήταν υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε ελέγχους στο εθνικό δίκτυο, οι οδηγοί στην πλειοψηφία τους δεν είχαν μαζί τους σχετικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια, έως και την Τετάρτη τα ξημερώματα. Μέχρι τότε θα επανεξετάζεται διαρκώς το θέμα της κυκλοφορίας. Οι αρχές συστήνουν την αποφυγή των μετακινήσεων όσο διαρκούν τα φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων είναι σε εξέλιξη εκτροπές της κυκλοφορίας.

«Η κατάσταση σε προάστια όπως το Περιστέρι, το Χαλάνδρι ή το Μαρούσι, δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στη Θήβα, το Σχηματάρι ή τη Μαλακάσα. Τα φαινόμενα ακόμη και τώρα παραμένουν σφοδρά και οι ποσότητες χιονιού που έχουν πέσει με ολικό παγετό στο οδόστρωμα μεγάλες», τονίζουν πηγές περιγράφοντας την εικόνα που διαμορφώνεται σε μέρος του οδικού δικτύου λόγω της κακοκαιρίας.

Ανοιχτή για έξι ώρες η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Ανοιχτή για όλα τα οχήματα θα είναι από τη 1 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, σε δηλώσεις του έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Δευτέρας, η απόφαση ελήφθη για να διευκολυνθούν τα φορτηγά τροφοδοσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή