Ανοιχτή για έξι ώρες η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Ανοιχτή για έξι ώρες η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή για όλα τα οχήματα θα είναι από τη 1 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις του έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη για να διευκολυνθούν τα φορτηγά τροφοδοσίας.

Από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα κλείσει εκ νέου εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων για πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, ενώ η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το πρωί της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας είχε κλείσει νωρίς το πρωί από τον κόμβο Καλυφτάκη, στην Κηφισιά, έως τη Λαμία, λόγω της κακοκαιρίας. Από τις 12 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου προς Αθήνα.

«Αποφασίσαμε να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στη 1 μ.μ. και μέχρι τις 7 μ.μ. θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, κυρίως των φορτηγών, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά και να καλυφθούν οι ανάγκες της βιομηχανίας και της οικονομίας γενικότερα. Στις 7 μ.μ. θα ξανακλείσει η εθνική οδός γιατί προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα και μέχρι τις 7 αύριο το απόγευμα. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση αύριο το πρωί στις 11, να δούμε πώς εξελίσσονται τα φαινόμενα, διότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα συνεχιστούν με πολύ ακραίο τρόπο στην Εύβοια, στην Αττική και λίγα νοτιότερα προς την Πελοπόννησο» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ σημείωσε ότι κατά τόπους είναι έντονη η χιονόπτωση και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οι περιττές μετακινήσεις.

Η νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, και του Υυφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος -μεταξύ άλλων- οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε ακόμη:

«Μήδεια»: Γιατί έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Στην Αττική η «Μήδεια» – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Meteo: Στους -20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κοζάνη

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα

Η «Μήδεια», παιδί της κλιματικής αλλαγής

Κλειστά σχολεία ανά την επικράτεια λόγω κακοκαιρίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή