Κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία σε περιοχές της χώρας λόγω κακοκαιρίας

Με τηλε-εκπαίδευση τα μαθήματα

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν τη Δευτέρα πολλά σχολεία ανά την επικράτεια.

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Αττική: Κλειστά τα σχολεία ειδικής αγωγής

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας της κακοκαιρίας, με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το πρωί της Δευτέρας και θα αποφασιστεί εάν απαιτείται να παραταθεί το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

Σημειώνεται πως λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, σε περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται πως κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δυτική Μακεδονία

Εξαιτίας του χιονιού, των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, που επικρατούν στο σύνολό της. 

Ήπειρος

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ήπειρος, με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν και τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα ορεινά.

Τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

Θεσσαλία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στο νομό της Λάρισας. Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 15/02 και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία του δήμου Βόλου. Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επειδή υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη μετακίνηση των μαθητών. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Ανατολικό Αιγαίο

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού.

Ηλεία

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Ιόνιο

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερη φάση της κακοκαιρίας από τη Δευτέρα – Χιόνια και παγετός

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από Λάρισα έως Αθήνα λόγω του χιονιά

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Αττική

Νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Σποράδες

Πιθανές διακοπές ρεύματος – Σχέδιο άμυνας από ΑΔΜΗΕ

Η «Μήδεια», παιδί της κλιματικής αλλαγής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή