Υπόθεση Λιγνάδη: Στην Εισαγγελία την Τετάρτη οι συνήγοροι του 35χρονου

Υπόθεση Λιγνάδη: Στην Εισαγγελία την Τετάρτη οι συνήγοροι του 35χρονου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν την Τετάρτη οι συνήγοροι του 35χρονου, ο οποίος έκανε την πρώτη καταγγελία εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε συνέντευξή του, ο 35χρονος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του 35χρονου Νίκου Σ., Γεωργίας Παλαιολόγου και Πατρίκιου Πατρικουνάκου, τη Δευτέρα κατέθεσαν καταγγελία του εντολέα τους ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Την Τετάρτη οι δύο συνήγοροι θα γνωστοποιήσουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Ο 35χρονος καταγγέλλει πως το 2005 έπεσε θύμα βιασμού από τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, καθώς και ένα ακόμη άτομο, γνωστό σήμερα από ρόλους του σε τηλεοπτικά σίριαλ, στο σπίτι του πρώτου. Ήδη για την υπόθεση του δεύτερου καταγγελλόμενου ηθοποιού διενεργείται έρευνα.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη θα ζητήσει ο Δ. Λιγνάδης

Στο μεταξύ, αυτοπροσώπως θα ζητήσει αύριο, Τετάρτη, ο Δημήτρης Λιγνάδης τη μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί αύριο στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του.

Έτσι είναι πιθανό αντί για αύριο η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Τι δηλώνει ο Αλ. Κούγιας

«Χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» χαρακτηρίζει σε γραπτή του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας όσα περιγράφονται στις δύο μηνύσεις που έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ποινικολόγος αναφέρει στην ανακοίνωση του πως οι «δήθεν μάρτυρες» ουσιαστικά είναι «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους» και μία 40χρονη της οποίας η προσωπικότητα «είναι γνωστή στον χώρο του θεάτρου» και που «ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος σε κατασκευή υποθέσεων με σκοπιμότητα, ενώ αναφέρεται πως η υπόθεση τού εντολέα του έχει στόχο την κ. Μενδώνη, «η οποία είναι η μόνη αρμόδια υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή