Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση υπέρ των αιτημάτων του καταδικασμένου δολοφόνου τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργίας πείνας και δίψας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ακολούθησε πορεία προς την Ομόνοια, διά μέσω της Πανεπιστημίου.

Ο Δ. Κουφοντίνας ζητάει την άμεση μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν αλληλέγγυοι από τον αναρχικό χώρο και από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Το κεντρικό σύνθημα που ακούστηκε ήταν «κανένας νεκρός της πείνας απεργός», καθώς επίσης και άλλα συνθήματα που παγίως ακούγονται στις πορείες των αντιεξουασιαστών. Ακούστηκαν, επίσης, υβριστικά συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη συλλογικοτήτων, φοιτητές αριστερών σχημάτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου απ’ όπου κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το Διοικητήριο και από εκεί προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου διασκορπίστηκαν. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης φώναζαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-1
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-2
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-3
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-4
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-5
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα-6

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας στην διαδικτυακή έκδοση της Αυγής είπε: «Στηρίζουμε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα ο οποίος δεν παύει να είναι φορέας δικαιωμάτων Ο κρατούμενος δεν αξιώνει καν κάποιο δικαίωμα. Αξιώνει την εφαρμογή του νόμου».

Τι δηλώνει η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής 

Απάντηση στη συνήγορο του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατηγορώντας την για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, δίνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Όπως τονίζεται «ο συνήγορος υπεράσπισης ενός κρατουμένου, ακόμη κι αν αυτός έχει καταδικαστεί για 11 ειδεχθείς δολοφονίες, είναι απολύτως σεβαστό πρόσωπο στο νομικό μας πολιτισμό. Όταν, όμως, ο συνήγορος παραπληροφορεί με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη τότε πρέπει να λάβει και ανάλογες απαντήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει: «Στην περίπτωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου υπεράσπισης του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, απαντάμε με στοιχεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που διαστρεβλώνεται σκοπίμως». [Διαβάστε]

Κυβερνητική εκπρόσωπος

Την εκτίμηση ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά «προνομιακή μεταχείριση εκτός πλαισίου νόμου» εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη.

Όπως επεσήμανε η κ. Πελώνη, ο πολυϊσοβίτης «εκβιάζει με την απεργία πείνας που επέλεξε», ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος «επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του και όχι να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ένα δικαίωμα που του δίνει η έννομη τάξη. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει». [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή