Κτίριο για το δημοτικό σχολείο Δαμασίου διαθέτει το ΓΕΕΘΑ

Κτίριο για το δημοτικό σχολείο Δαμασίου διαθέτει το ΓΕΕΘΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κτιριακό συγκρότημα στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο παραχωρεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Το δημοτικό στεγαζόταν σε κτίριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το σχολείο –ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ- παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του κ. Πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό Δαμάσι.

Κτίριο για το δημοτικό σχολείο Δαμασίου διαθέτει το ΓΕΕΘΑ-1
Φωτ. Δελτίο Τύπου/ ΓΕΕΘΑ

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και της αγαστής συνεργασίας με την πολιτεία, παραχωρεί κτιριακό συγκρότημα στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του εξαθέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Το δημοτικό από το 1938 έως τώρα στεγαζόταν σε κτίριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον χθεσινό σεισμό στη περιοχή της Ελασσόνας.

Το σχολείο (ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ) παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του κ. Πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό Δαμάσι, που έχει ήδη προγραμματισθεί.

Το σχολικό κτίριο κάλυπτε ανάγκες αρχικά του Διακλαδικού Συμμαχικού Στρατηγείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία της Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), η οποία τον Αύγουστο του 2020 μεταστάθμευσε στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

ΓΕΚ Τέρνα: Θα κατασκευάσει σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου

Την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο επλήγη από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (που κατασκευάζει τον Ε65), ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η εταιρεία συμφώνησε και με τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό σχολείο της περιοχής υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της Πέμπτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή