Περ. Αττικής: Μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων 21,4% το πρώτο Σαββατοκύριακο με αυστηρότερα μέτρα

Περ. Αττικής: Μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων 21,4% το πρώτο Σαββατοκύριακο με αυστηρότερα μέτρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ) της περιφέρειας Αττικής κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο (6 με 7 Μαρτίου) εφαρμογής των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από 1.000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό μετακίνησης στα όρια του δήμου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποσοστά μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων φθάνουν και στο 54%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

  • Λ. Ποσειδώνος: -54,1 %
  • Λ. Βουλιαγμένης: -32,6%
  • Λ. Συγγρού: -31,4%
  • Λ. Κηφισίας: -26,5%
  • Λ. Μεσογείων: -25,4%
  • Λ. Κηφισού: -21,5%

Με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα και την ενημέρωση που είχε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας».

«Είμαι βέβαιος ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των  κρουσμάτων. Τα στοιχεία που συλλέγει η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για εμάς και όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή