Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα στη 1 μ.μ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα στη 1 μ.μ.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται με τα ΑΕΙ και τα σχολεία να λειτουργούν εξ αποστάσεως και προγραμματίζονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα (στη 1 μ.μ. από τα Προπύλαια) και άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη κ.ά.). Σε αυτά έχουν δηλώσει συμμετοχή φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις καθώς και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Ενδεικτικά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) αναφέρει ότι «μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει». Μάλιστα, η ΔΟΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας (12.00 – 2 μ.μ.) για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί και (2 μ.μ.- 4 μ.μ.) για την απογευματινή βάρδια, ώστε να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή