«Συνασπισμός» χούλιγκανς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης

«Συνασπισμός» χούλιγκανς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες από την δολοφονική επίθεση εναντίον του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση» στη Νέα Σμύρνη και τα social media είχαν «πάρει φωτιά».

Εξαιρετικά ενεργά δε ήταν αυτά των φανατικών οπαδών των μεγάλων ομάδων της Αθήνας. Από νωρίς κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι χούλιγκανς σκόπευαν να λάβουν μέρος στη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όχι όμως με ειρηνικούς σκοπούς.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει μάλιστα ότι εντόπισε σακίδιο με βόμβες μολότοφ, ενώ ενημέρωνε ότι στο σημείο είχαν φτάσει άτομα με μπετόβεργες.

Το βράδυ, το κλίμα στα σχετικά γκρουπ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν σχεδόν… πανηγυρικό.

Χούλιγκανς με γνωστή αντιπαλότητα ανάμεσα τους παραδέχονταν ότι βρέθηκαν μαζί στο σημείο και σε συνθήκες πρωτοφανούς συνεργασίας «πολέμησαν» τον κοινό τους «εχθρό»: Την Αστυνομία.

Ένα από τα πιο γνωστά προφίλ για τους χούλιγκανς στην Ελλάδα έκανε σχετική ανάρτηση στο Instagram το βράδυ της Τετάρτης. Έγραφε ότι μεικτές ομάδες χούλιγκανς συγκρούστηκαν με της αστυνομία (το 1312 είναι κωδικοποιημένο μήνυμα με υβριστικό περιεχόμενο κατά της αστυνομίας).

Στη συνέχεια η περιγραφή σημειώνει ότι «κόσμος διαμαρτύρεται μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη σχεδόν μέχρι θανάτου από αστυνομικό επειδή δεν φορούσε μάσκα». Ακολουθούν hashtags με τις ομάδες που στηρίζουν οι χούλιγκανς.

Στην ανάρτηση υπάρχει βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του άνδρα της ομάδας «Δράση». Στα σχόλια οι περισσότεροι εξέφραζαν την ικανοποίηση τους.

Πληροφορίες, άλλωστε, από την ΕΛ.ΑΣ έκαναν λόγο για άλλου τύπου επιθέσεις, όχι του χαρακτήρα που έχουν αυτές των αντιεξουσιαστών, αλλά των χούλιγκανς των γηπέδων.

«Συνασπισμός» χούλιγκανς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης-1

Συλλήψεις

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ο φερόμενος ως δράστης που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά. [Διαβάστε]

Σε 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές είχε προχωρήσει νωρίτερα η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, όπου το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ένας εξ αυτών, 22 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία.

«Συνασπισμός» χούλιγκανς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης-2

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η δικογραφία αφορά -κατά περίπτωση- σε αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Συνολικά τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, με τον έναν εξ’ αυτών βαρύτερα. [Διαβάστε]

Βίντεο με τα επεισόδια

Βίντεο με άνδρες της αστυνομίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού, στα social media κυκλοφόρησε βίντεο το οποιο απεικονίζει άνδρες της ομάδας «Δράση» την ώρα που ενημερώνονται για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους.

Στο βίντεο φαίνονται να οργανώνονται για να μεταβούν στο σημείο της επίθεσης, ενώ η ατμόσφαιρα ανάμεσα τους είναι εξαιρετικά φορτισμένη. Αυτό -το αρχικό βίντεο- κυκλοφόρησε έντονα με την κατηγορία ότι οι αστυνομικοί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και δείχνουν επιθετικές διαθέσεις.

Σε νεότερο βίντεο, το υλικό είναι εκτεταμένο και δείχνει ότι η εν λόγω ομάδα είναι αυτή στην οποία ανήκε ο τραυματίας αστυνομικός κι εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνονται ότι εκείνος έχει μείνει πίσω.

Υπάρχουν φωνές και άγχος ανάμεσα τους, ζητούν να διαβιαστεί προς το κέντρο ότι «λείπει» συνάδελφός τους και άμεσα σπεύδουν προς βοήθεια του.

Δείτε το βίντεο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή