Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Βίντεο – άλλοθι επικαλείται ο συνήγορος του «Ινδιάνου»

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Βίντεο – άλλοθι επικαλείται ο συνήγορος του «Ινδιάνου»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, που κρατείται προσωρινά για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, υποστηρίζει ο «Ινδιάνος» δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη εκείνη την ημέρα, αλλά στην Ελευσίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του 30χρονου, Παύλου Σαράκη, υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο  σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο  και μείζον θέμα,  για ένα  Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας  – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις  που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το  εις βάρος  του κατηγορητήριο”