Στο ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική

Στο ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν προς τους εκπροσώπους των κομμάτων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα στο εθνικό σύστημα υγείας έχουν περάσει οι 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διατηρεί ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική. 

Κάνοντας έναν απολογισμό της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ: Οι 1.222 στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:
Covid-19: Οι γιατροί με τα «φύλλα πορείας»

Από το σύνολο των ΜΕΘ, οι 891 είναι ΜΕΘ – Covid και οι 592 ΜΕΘ non – Covid.

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ – Cοvid και 302 ΜΕΘ non – Covid).

Μάλιστα από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή