ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική

Στο ΕΣΥ 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική

Στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν προς τους εκπροσώπους των κομμάτων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα στο εθνικό σύστημα υγείας έχουν περάσει οι 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διατηρεί ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική. 

Κάνοντας έναν απολογισμό της κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ: Οι 1.222 στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης:
Covid-19: Οι γιατροί με τα «φύλλα πορείας»

Από το σύνολο των ΜΕΘ, οι 891 είναι ΜΕΘ – Covid και οι 592 ΜΕΘ non – Covid.

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ – Cοvid και 302 ΜΕΘ non – Covid).

Μάλιστα από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο κ. Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.