Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα μέχρι τώρα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους και δύο μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο του εγκλήματος. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι εν λόγω μάρτυρες έχουν ήδη δώσει στους αστυνομικούς μια πρώτη εικόνα από τις κινήσεις, αλλά και ορισμένα χαρακτηριστικά των δραστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες-1

Το χρονικό της ενέδρας

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουν κατατεθεί, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή χαμηλού κυβισμού, πιθανότατα σκούτερ, με το οποίο και διέφυγαν. Ο οδηγός φέρεται να φορούσε κράνος ή σκούφο και ο συνοδηγός στρατιωτικό μπουφάν και χειρουργική μάσκα. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Ποια στοιχεία ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρησιμοποιήθηκε μόνον ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών, με τον δημοσιογράφο να δέχεται τουλάχιστον 5 σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι Στο σημείο βρέθηκαν 13 κάλυκες, ενώ οι μαρτυρίες μιλούν για χρήση σιγαστήρα στο όπλο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες-2

Μάλιστα, ο εκτελεστής φέρεται να πυροβόλησε το θύμα αρχικά εν κινήσει, ενώ στη συνέχεια κατέβηκε από τη μηχανή, με τις μαρτυρίες να επιβεβαιώνουν ότι έριξε πεζός την «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ, λίγα μέτρα από το αυτοκίνητό του, από το οποίο μόλις είχε αποβιβαστεί. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Ο πολιτικός κόσμος για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Μια βολίδα, μάλιστα, πέτυχε το όχημα, το οποίο και μεταφέρθηκε για να ερευνηθεί λεπτομερώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες-3

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι οι δράστες τον ακολουθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, όπου εργάζεται, έως το σπίτι του. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. δύο μαρτυρίες-4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του θύματος απομακρύνθηκε αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία από το σημείο, καθώς πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έρευνα από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το συμβάν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και καταδίωξαν στην Εθνική Οδό μια μηχανή ίδιου τύπου με εκείνη στην οποία – κατά μαρτυρίες – επέβαιναν οι δράστες, ωστόσο, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σύνδεσή τους με το περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή