Εισαγγελική παρέμβαση για τις θεωρίες συνωμοσίας με τα self-tests

Εισαγγελική παρέμβαση για τις θεωρίες συνωμοσίας με τα self-tests

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στα fake news, από αρνητές των self-tests, προσπαθεί να βάλει η Δικαιοσύνη, η οποία στον απόηχο των επεισοδίων στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ζητεί από την αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για διέγερση σε ανυπακοή.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με σχετική παραγγελία, ζητεί την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και τον σχηματισμό δικογραφίας για διέγερση σε ανυπακοή, σχετικά με τις περιπτώσεις που γίνεται κάλεσμα, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις θεωρίες συνωμοσίας με τα self-tests-1

Θεσσαλονίκη: Η μήνυση για τα self-tests, η κατάληψη της μειοψηφίας

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test. Απολογισμός την έντασης ήταν τελικά μια ημέρα χαμένης δια ζώσης διδασκαλίας.

Τελικά σήμερα το πρωί, μετά από εντάσεις, πιέσεις μαθητών και γονέων που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, οι καταληψίες άνοιξαν τελικά τις εισόδους. Ωστόσο, τα μαθήματα έγιναν σήμερα με τηλεκπαίδευση. 

Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε αρχικά η αυτόφωρη διαδικασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εν λόγω μητέρα υποστήριξε ότι «τα self-test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, μετά την εισαγγελική παραγγελία περί διέγερσης σε ανυπακοή, η μητέρα του μαθητή στον Εύοσμο συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Νομικά ακάλυπτοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν νομικά ακάλυπτοι, σε περιπτώσεις αρνητών – γονέων, με τον ταμία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Νικηφόρο Κωνσταντίνου, να τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία μόνο και μόνο επειδή εφαρμόζουν το νόμο.

Σημειώνεται πως σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής, μία καθηγήτρια φέρεται να δέχτηκε υβριστική επίθεση κατά την έναρξη του μαθήματος στην τηλεκπαίδευση κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησής τους. Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ροδόπης, τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν «προσωπικές προσβολές και ύβρεις, μειωτικές συμπεριφορές και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου μας και της προσφοράς μας».

Απάντηση της Πολιτικής Προστασίας για βίντεο με τον Ν. Χαρδαλιά

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και βίντεο 20 δευτερολέπτων που δείχνει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να «ανακοινώνει» δομές συγκέντρωσης για κρούσματα. Πηγές της ΓΓΠΠ ανέφεραν στο «GRTimes» ότι πρόκειται για απόσπασμα από μία αρκετά παλιά ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αναφορά περί «ξενοδοχείων καραντίνας» που είχαν ριχτεί στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, αφορούσαν τη φιλοξενία ατόμων τα οποία βρίσκονταν θετικοί ύστερα από κάποιο ταξίδι και έπρεπε να μείνουν σε 15ήμερη καραντίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή