ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο: Ολονύχτιο «κορωνοπάρτι» στην Κυψέλη – Εικόνες συνωστισμού σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Βίντεο: Ολονύχτιο «κορωνοπάρτι» στην Κυψέλη – Εικόνες συνωστισμού σε πολλές περιοχές της Αθήνας

Σε εστίες υπερμετάδοσης του νέου κορωνοϊού μετατρέπονται πλέον πλατείες στην Αττική και άλλες περιοχές. Το βράδυ του Σαββάτου πολίτες έστησαν πάρτι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Περιστέρι και του Ψυρρή. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Εξαπλώνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο, στην Κυψέλη παρατηρούνται εικόνες ακραίου συνωστισμού χωρίς αποστάσεις και μάσκες, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν σε δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε κλήσεις στην αστυνομία ενώ άλλοι έκαναν και καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση από την πλευρά των αρχών. 

Όπως είπε άλλωστε μιλώντας στην τηλεόραση του «Οpen» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, «αυτή την περιόδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ενας ασυμπτωματικός να ήταν σε αυτά τα πάρτι θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε 80-100 άτομα».

Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο δεδομένων και των διαφοροποιήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εξάρσεις της πανδημίας τις οποίες παρατηρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία. 

«Οι ηλικίες που βλέπουμε πλέον στα νοσοκομεία είναι μικρότερες σε σχέση με το πρώτο κύμα. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεταξύ 40 και 60 ετών. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι οι άνω των 70 ετών έχουν εμβολιαστεί στην πλειονότητά τους και είναι πλέον πιο προσεκτικοί ως προς τη συμπεριφορά τους και την τήρηση των μέτρων προστασίας. Αντίθετα, οι νέοι έχουν εξοικειωθεί με τον κίνδυνο και δεν προσέχουν τόσο», δηλώνει στην «Κ» ο καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος.