ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταμπουλίδης για εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση μέχρι τις 23:00 χωρίς sms, από τις 3 Μαΐου

«Εντός των ημερών η ΚΥΑ με τις σχετικές προβλέψεις»

Σταμπουλίδης για εστίαση: Διαδημοτική μετακίνηση μέχρι τις 23:00 χωρίς sms, από τις 3 Μαΐου

Από τις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα, θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος διευκρίνισε πως τα καταστήματα εστίασης για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

«Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους», πρόσθεσε ακόμη. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα προστίμου για τους πολίτες που φεύγουν από τα καταστήματα εστίασης στις 11 το βράδυ.

Όπως είπε σήμερα ο κ. Σταμπουλίδης «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο ίδιος είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό». Για την εστίαση συγκεκριμένα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνησή της, με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

Σχετικά με τα self tests, ανέφερε ότι είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

Αναφορικά με την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self tests αλλά και για ένα από τα δύο την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».