Αρκουμανέας: Ανεμβολίαστο το 95% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Αρκουμανέας: Ανεμβολίαστο το 95% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

Το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζει για μετακινήσεις και SMS

«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Επεσήμανε, δε, ότι ο ΕΟΔΥ επεξεργάζεται σχέδια «απελευθέρωσης» των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, ενώ επέμεινε ότι μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός.

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Κάντε το εμβόλιο»: Η νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό (video)

Ανέφερε επιπλέον ότι τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με την προμήθεια περισσότερων εμβολίων, θα αυξηθούν και οι εμβολιασμοί.

Όπως είπε, πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων και όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα την περίοδο του Πάσχα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Καμπανάκι» για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Υπογράμμισε επίσης ότι τα self tests δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας, με καλά αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία.

Ως προς τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, είπε ότι «πάντα μας ανησυχούν», ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών

Σημειώνεται ότι σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού των ατόμων ηλικίας 40 έως 44 ετών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το καλεντάρι του εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα