Σέρρες: Φυλάκιση 40 ημερών σε «αρνητή» της μάσκας

Σέρρες: Φυλάκιση 40 ημερών σε «αρνητή» της μάσκας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή θα εκτίσει 37χρονος τα 2/3 της συνολικής ποινής των 60 ημερών που τού επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Σερρών, επειδή αρνούνταν να φορέσει μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Ειδικότερα, με ειδική αιτιολογία, το δικαστήριο, αφού τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών, διέταξε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει στη φυλακή 40 μέρες, ενώ το υπόλοιπο της ποινής (20 μέρες) αποφασίστηκε να ανασταλεί.

Διαβάστε ακόμη: Ώρα αποφάσεων για sms, μετακινήσεις και εστίαση

Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Νομικοί επισήμαναν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρους μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων. 

Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το άρθρο 100 του ΠΚ, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δέκα ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή