Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη 6 Μαΐου

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη 6 Μαΐου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων:

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

«Όχι στην καταστρατήγηση του 8ωρου με αφορμή τον κορωνοϊό»

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή