Γεωργαντάς: Εμβολιασμένο τουλάχιστον με μια δόση το 33% του πληθυσμού εντός Ιουνίου

Γεωργαντάς: Εμβολιασμένο τουλάχιστον με μια δόση το 33% του πληθυσμού εντός Ιουνίου

Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πλέον γίνονται πάνω από 110.000 την ημέρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πλέον γίνονται πάνω από 110.000 την ημέρα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλια: Το ράλι των εμβολιασμών και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα υπερβούμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Ανέφερε επιπλέον ότι, εφόσον διατηρηθεί αυτή η δυναμική, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ε.Ε.: Έκλεισε η συμφωνία με Pfizer για έως 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου

Είπε επίσης ότι εντός Μαΐου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μεταβούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, μέχρι χθες Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 3,64 εκατ. εμβολιασμοί. Εξ αυτών, 2,45 εκατ. εμβολιασμοί αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 1,19 εκατ. τη δεύτερη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή