ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για sms και απαγόρευση κυκλοφορίας

Lockdown: Την Τετάρτη οι αποφάσεις για sms και απαγόρευση κυκλοφορίας

Την Tετάρτη αναμένονται οι αποφάσεις για πιθανή κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις και επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας πέραν των 11:00 μ.μ., σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επισημαίνουν ότι το σχέδιο πηγαίνει βήμα – βήμα.

Το ζήτημα των sms στο 13033 και το 13032 αποτελεί βασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων για τη σταδιακή «απελευθέρωση», με την κατάργηση του μηνύματος για το λιανεμπόριο να θεωρείται πιο πιθανή. Όσον αφορά στο 13033 οι ειδικοί εξακολουθούν να εμφανίζονται πιο διστακτικοί.

Το άνοιγμα των εστίασης και των οργανωμένων παραλιών φέρνει ακόμη πιο κοντά και τη χρονική παράταση στην ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία -κατά πληροφορίες- εξετάζεται να μετατεθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από κάποιες εβδομάδες το ωράριο στην εστίαση αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τον Ιούνιο και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών, θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, τονίζοντας πως μετά το άνοιγμα σχολείων, φροντιστηρίων, δικαστηρίων και τμημάτων του αθλητισμού, η πορεία συνεχίζεται.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη τόνισε πως το μεγάλο βήμα γίνεται στις 14 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως είπε, στις 17 Μαΐου ανοίγουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ στις 21 Μαΐου επανεκκινούν τα θερινά σινεμά (75% χωρητικότητα) και μία εβδομάδα αργότερα τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα μόνο για καθήμενους και 50% χωρητικότητα.

Σύμφωνα με την Πελώνη, «σύμμαχοι» στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αποτελούν ο καιρός τα self-tests και οι εμβολιασμοί.