Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)

Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μάσκες στα πρόσωπα και τα self-tests ανά χείρας επέστρεψαν σήμερα το πρωί στα σχολεία, μετά από απουσία έως και έξι μηνών σε κάποιες περιοχές, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ, στα 858 υπολογίζονταν τα θετικά self tests μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα. 

Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)-1

Σχετικά με πληροφορίες που διακινήθηκαν για 3.000 θετικά self-tests, δεν επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες αρχές. 

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με αναφορές για ψευδώς θετικά τεστ, σε σύνολο 1,6 εκατομμυρίων περίπου με ποσοστό ακρίβειας 99% μπορούν να υπάρχουν και κάποιες χιλιάδες ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, απαιτείται δεύτερο τεστ, pcr ή rapid

⇒ Διαβάστε επίσης: Άνοιγμα σχολείων: Πρωτεύον μάθημα η «επανένταξη» στα θρανία

Σχολεία της Χαλκίδας επισκέφθηκε, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)-2

«Μέριμνα του Υπουργείου είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά με όρους προστασίας και πρόληψης», δήλωσε η κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως, χάρη σε δυο εργαλεία -τον εμβολιασμό, που είναι και το σημαντικότερο και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) μπορούν αφενός να ανοίγουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες και αφετέρου να εντοπίζονται πιο νωρίς τυχόν, κυρίως ασυμπτωματικοί, φορείς.

⇒ Διαβάστε επίσης: Self test: Πώς γίνεται η δήλωση στην πλατφόρμα self-testing.gov

Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)-3

Υπενθυμίζεται, πως τα self-tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Σχολεία: Επιχείρηση «πρώτο κουδούνι» μετά από έξι μήνες (φωτογραφίες)-4

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω. 

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Κικίλιας: Εμβολιασμοί στους μαθητές τη νέα χρονιά

Για εμβολιασμό των μαθητών από την επόμενη σχολική χρονιά, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η πλατφόρμα για την ομάδα 18-29 ετών θα ανοίξει μέχρι τα μέσα Ιουνίου εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις.

Όπως είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, συνέχισε και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην Ε.Ε. η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή