ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self test: Υποχρεωτικός ένας έλεγχος την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα – Τι ισχύει έως 23 Μαΐου

Self test: Υποχρεωτικός ένας έλεγχος την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα – Τι ισχύει έως 23 Μαΐου

Ένα υποχρεωτικό self-test προβλέπεται για την τρέχουσα εβδομάδα, έως τις 23 Μαΐου, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. 

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στους εξής κλάδους: λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, το υπουργείο συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID- 19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».