Βασιλακόπουλος: Σοβαρή αστυνόμευση αντί lockdown στις τουριστικές περιοχές

Βασιλακόπουλος: Σοβαρή αστυνόμευση αντί lockdown στις τουριστικές περιοχές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμα κινδύνου» για τις τουριστικές περιοχές, αναφορικά με τον κορωνοϊό, εξέπεμπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε, η χαλάρωση ευθύνεται για την αύξηση του ιικού φορτίου και όχι «κάποια μαγική μετάλλαξη». Σημείωσε, δε, ότι οι επιπτώσεις της ενδεχομένως να φανούν στην τοπική οικονομία, αλλά και την οικονομία της χώρας. 

Διαβάστε επίσης⇒ Η Ελλάδα 5η στην «κούρσα» εμβολιασμών στην Ε.Ε.

«Πρέπει να προσέξουμε διπλά και τριπλά» στους τουριστικούς προορισμούς, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, πρότεινε αντί τοπικών lockdown, τα οποία θα προβληθούν στα διεθνή ΜΜΕ, να υπάρχει σοβαρή αστυνόμευση προς αποφυγή φαινομένων, όπως τα κορωνοπάρτι, που προκαλούν έκρηξη της πανδημίας. 

Κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει «ελληνική ή αθηναϊκή μετάλλαξη», ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε «Προφανώς δεν υπάρχει». Το εν λόγω στέλεχος που έχει εντοπιστεί στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο ίδιος, έχει βρεθεί σε περίπου 30 χώρες. «Ουδείς γνωρίζει σε ποια χώρα πρωτοεμφανίστηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενδείξεις συνιστούν ότι καλύπτεται από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και έχει πολύ λιγότερο κίνδυνο για παράδειγμα από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος»,, πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή