ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Σχίνο: Ο καπνός έφτασε μέχρι τις Κυκλάδες (βίντεο) 

Δορυφορικές εικόνες από την διασπορά του καπνού τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατέγραψε το σύστημα FIREHUB

Φωτιά στον Σχίνο: Ο καπνός έφτασε μέχρι τις Κυκλάδες (βίντεο) 

Μέχρι τις Κυκλάδες έφτασε με την βοήθεια των ανέμων ο κάπνος από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στον Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε μεγάλος μέρος παρθένου πευκοδάσους στα Γεράνεια Όρη, φτάνοντας μέχρι το Αλεποχώρι. 

Διαβάστε: Φωτιά στον Σχίνο: Κάηκαν σπίτια στο Αλεποχώρι – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες)

Δορυφορικές εικόνες από την διασπορά του καπνού από τη φωτιά στον Σχίνο, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατέγραψε το σύστημα FIREHUB.

Σε αυτό φαίνεται ο καπνός να καλύπτει τον Σαρωνικό Κόλπο, όλα τα παράλια της Αθήνας, να κατευθύνεται νοτιοανατολικά και να φτάνει μέχρι τα νησιά των Κυκλάδων – κυρίως στην Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο. 

Από τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo προκύπτει ότι κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή έπνεαν ΔΒΔ άνεμοι με ένταση 5-6 μποφόρ και ριπές έως τα 61 χιλιόμετρα την ώρα.

Ετσι, ο καπνός και η στάχτη από τη δασική πυρκαγιά έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία.

Νωρίς το πρωί, οι Αθηναίοι είδαν τον ουρανό της Αττικής «μαυρισμένο» από τον καπνό και ανέβασαν τις σχετικές εικόνες στα social media.