ΥΠΑ: Καμία ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στην πτήση της Ryanair

ΥΠΑ: Καμία ενημέρωση για ύπαρξη απειλής στην πτήση της Ryanair

«Παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΥΠΑ πληροφορίες περί ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryanair

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) πληροφορίες περί ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryanair, η οποία οδηγήθηκε στη Λευκορωσία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Αεροπειρατεία» στη Λευκορωσία: Οι τρεις επιβάτες της πτήσης που έμειναν πίσω

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει τα εξής:

  • «Έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και δεν υπήρξε καμιά ένδειξη εντοπισμού κάποιου προβλήματος».
  • «Όλες οι διαδικασίες ασφαλείας εξελίχθησαν φυσιολογικά και το αεροσκάφος αναχώρησε για τον προορισμό στις 10:15 πμ. Για όσο δε χρονικό διάστημα ήταν στο ελληνικό FIR δεν υπήρξε καμία αναφορά σε θέμα απειλής από το πλήρωμα, καθώς και από κανένα άλλο άτομο ή φορέα».
  • «Ουδεμία ενημέρωση – πληροφορία ή ένδειξη δεν υπήρξε προς τις Υπηρεσίες των ΥΠΑ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής του ΔΑΑ από Φυσικό Πρόσωπο ή Υπηρεσία, για ύπαρξη απειλής στη συγκεκριμένη πτήση FR4978 ATH προς VNO στις 23-05-21».
  • «Η όποια σχετική πληροφόρηση περιήλθε σε όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Μινσκ».

Λουκασένκο: Θα ξαναέδινα την εντολή για αναγκαστική προσγείωση

Σταθερός στην άποψη πως η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ ήταν καθόλα νόμιμη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο πρόεδρος της χώρας τόνισε πως δεν γνώριζε ότι επέβαινε στην επίμαχη πτήση, ωστόσο επεσήμανε πως θα έδινε ξανά την εντολή για την «αεροπειρατεία» αν το γνώριζε.

Νωρίτερα, ο Λουκασένκο προέβη σε πλήρη ανάληψη της ευθύνης της αναγκαστικής προσγείωσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων, εντός και εκτός συνόρων, απειλώντας με αντίποινα και ισχυριζόμενος ότι η πληροφορία περί βόμβας προήλθε από την Ελβετία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή