Πειραιάς: Επεισόδια και ταλαιπωρία στο λιμάνι

Πειραιάς: Επεισόδια και ταλαιπωρία στο λιμάνι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ επιβατών πλοίων και μελών της ΠΕΝΕΝ, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού. Στο λιμάνι σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές από νωρίς χθες το πρωί, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται εγκλωβισμένος, καθώς πλοία ήταν ακινητοποιημένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτικών, η οποία είχε κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Να σημειωθεί ότι την απεργία είχαν αρχικά εξαγγείλει οι διοικήσεις 13 ναυτεργατικών σωματείων, ωστόσο 12 από αυτά αποφάσισαν να συνταχθούν με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και να απεργήσουν στις 10 Ιουνίου, ημέρα που έχουν κηρύξει πανελλαδική απεργία και τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του ιδιωτικού (ΓΣΕΕ) και δημόσιου τομέα (ΑΔΕΔΥ) και όχι στις 3 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Οργισμένοι ταξιδιώτες επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συνδικαλιστές, χωρίς να λείψουν και οι αψιμαχίες, με ορισμένους επιβάτες να τους φωνάζουν: «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω» ή «άντε βρείτε καμιά δουλειά».

Τελικά, έπειτα από μεγάλη ένταση, αντεγκλήσεις μεταξύ των λίγων συγκεντρωμένων απεργών και των αγανακτισμένων επιβατών και διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 8 το πρωί ότι τα πλοία θα αναχωρήσουν, με καθυστέρηση, για τους προορισμούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή