ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σοβαρός τραυματισμός τουρίστα από πτώση σε φαράγγι

Ο 65χρονος τουρίστας φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό

Κρήτη: Σοβαρός τραυματισμός τουρίστα από πτώση σε φαράγγι

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ρεθύμνου οδηγήθηκε βαριά τραυματισμένος Αμερικανός τουρίστας, έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια οργανωμένης ομαδικής πεζοπορίας στο Φαράγγι της Πατσού ή Αγίου Αντωνίου, στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο 65χρονος τουρίστας φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό και οι ιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ομάδα δέκα τουριστών βρέθηκε για πεζοπορία στο φαράγγι, μεταξύ των οποίων και ο τραυματίας ο οποίος γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε απότομο, δύσβατο και βραχώδες σημείο.

Οι συνοδοιπόροι του ενημέρωσαν τις αρχές οπότε και οργανώθηκε επιχείρηση για την ανάσυρσή του από κλιμάκιο της πυροσβεστικής Ρεθύμνου και άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ.

Ο τραυματίας, ιατρός στο επάγγελμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από άνδρα της ομάδας που πραγματοποιούσαν την πεζοπορία, ο οποίος και εκείνος είναι ιατρός.

Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το Μοναστήρι του Αρκαδίου, διαθέτει σημεία που χαρακτηρίζονται στενά και δύσβατα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Ελάχιστος εταιρικός φόρος: Θετικές αντιδράσεις από Google, Facebook

Κορωνοϊός: 932 νέα κρούσματα, 35 θάνατοι, 416 διασωληνωμένοι