Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό και για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης

Πώς οδηγήθηκε η Επιτροπή στην απόφαση για το AstraZeneca

Ο ίδιος ανέφερε πως με αυτήν την εξέλιξη σηματοδοτείται και η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

– Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson & Johnson

– Πολίτες άνω των 25 ετών

– Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου

– Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας

– Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Εμβόλιο AstraZeneca: Θετική σύσταση για τη 2η δόση

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι ειδικοί επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες που δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με το ίδιο εμβόλιο, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες για κάποιον να εκδηλώσει σοβαρή θρόμβωση με θρομβοπενία στη δεύτερη δόση είναι απειροελάχιστες, μόλις 1,3 ανά ένα εκατομμύρια δόσεις.

Επισημαίνουν δε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το ανοσολογικό αποτέλεσμα της μείξης διαφορετικών εμβολίων (mix and match). Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά».

Η προχθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την αλλαγή ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, από άνω των 30 ετών σε άνω των 60 ετών, προκάλεσε αναστάτωση αλλά και ανησυχία στους πολίτες και κυρίως σε όσους έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο άλλωστε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ήταν και η μοναδική επιλογή για τα άτομα 30 έως 39 ετών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή