Ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση από το Institute of Chartered Shipbrokers

Ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση από το Institute of Chartered Shipbrokers

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές εμπορικό σκηνικό και αποτελέι βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Στη χώρα μας εδρεύουν κάποιες από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες, ναυλομεσιτικά γραφεία, ναυτιλιακά δικηγορικά και ασφαλιστικά γραφεία, κ.α. καθώς και ένας μεγάλος αριθμός παραναυτιλιακών εταιριών. Οι επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι πολλές και έτσι, η ανάγκη για τη στελέχωσή του κλάδου με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες είναι μεγάλη.

Το Hellenic Management Center, ως αποκλειστικός εκπαιδευτικός πάροχος του Institute of Chartered Shipbrokers στην Ελλάδα, αναγνωρίζει τις ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου και ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις του, παρέχει επαγγελματική ναυτιλιακή εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999.

Μέσω του κορυφαίου εξειδικευμένου επαγγελματικού προγράμματος, ICS Professional Maritime Programme, προσφέρει σφαιρική και σε βάθος γνώση των πρακτικών θεμάτων της ναυτιλίας σε στελέχη της ναυτιλίας και άλλων κλάδων αλλά και σε αποφοίτους ναυτιλιακών, οικονομικών, νομικών, και άλλων σχολών που επιθυμούν να ενταχθούν στον χώρο της ναυτιλίας. 

Υψηλό επίπεδο επαγγελματικής ναυτιλιακής εκπαίδευσης μέσα σε ένα ακαδημαικό έτος

To ICS Professional Maritime Programme είναι ένα μοναδικό επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών και έχει σχεδιαστει ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Έχει διάρκεια ένα ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριος – Μάιος) και παρέχει ολοκληρωμένη ναυτιλιακή γνώση μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, οι οποίες έχουν στόχο την πρακτική προσέγγιση των ναυτιλιακών θεμάτων. Διδάσκεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι μέσα από την πρακτική, τα case studies και τα workshops, παρέχουν μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία και μία καθαρά πρακτική προσέγγιση η οπόια μπορέι να εφαρμοστεί άμεσα στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ναυτιλιακής επιχείρησης, των εμπλεκομένων επαγγελματιών, των νομικών πτυχών και της ναυτιλιακής οικονομικής θεωρίας. Αποκτούν, επίσης, βαθιά γνώση και εξειδίκευση σε σημαντικούς τομείς της ναυτιλίας, όπως Chartering, Ship Operations & Management, Marine Insurance, S&P, Shipping Finance, Port Agency, Shipping Law, κ.α.

Παράλληλα, το πρόγραμμα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ICS, Professional Qualifying Examinations, που οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας μέλους ICS Membership, τη μόνη, διεθνώς, αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση στο χώρο της ναυτιλίας.

Επιπλέον των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει συμμετοχή σε συνέδρια, επισκέψεις σε ναυτιλιακές εταιρείες, σεμινάρια αλλά και έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές ευκαιρίες και δικτύωση, μέσω του εκτενούς δικτύου ναυτιλιακών επαγγελματιών του ICS.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1911

Το Institute of Chartered Shipbrokers, με παρουσια 120 χρόνια στο χώρο της ναυτιλίας, αποτελεί τον κορυφαίο ναυτιλιακό οργανισμό που παρέχει υψηλής ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση και είναι ο μόνος διεθνώς αναγνωρισμένος επαγγελματικός φορέας που εκπροσωπεί όλους τους ναυτιλιακούς επαγγελματίες. Η ιδιότητα μέλους του ICS – ICS Membership – αποτελεί σημάδι καταξίωσης και επαγγελματισμού στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και παρέχει ευκαιρίες δικτύωσης και επαγγελματικών ευκαιριών διεθνώς, μέσα από το δικτυο των 6000 και πλέον μελών και τα 26 παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία: Tηλ.: +30210-4125945, e-mail: [email protected], Website: www.helmc.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή