Εστίαση – διασκέδαση: Τι ισχύει για μεικτούς χώρους και μη εμβολιασμένους

Εστίαση – διασκέδαση: Τι ισχύει για μεικτούς χώρους και μη εμβολιασμένους

Σε ποιες δραστηριότητες είναι υποχρεωτικό το αρνητικό rapid test - To πλαίσιο για εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, θέατρα και κέντρα διασκέδασης.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές αλλαγές επιφέρουν σε διασκέδαση και εστίαση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, με βασικό άξονα τον διαχωρισμό σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους. 

Συγκεκριμένα, οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να προσέρχονται σε κλειστούς χώρους πλην κέντρων διασκέδασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους και θέατρα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα υπαίθρια (από 1/7) και κλειστά κέντρα διασκέδασης (από 15/7).

Επιπλέον, από 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Αναλυτικά τι ισχύει για τους μεικτούς χώρους:

Οι μεικτοί κλειστοί χώροι πλην των κέντρων διασκέδασης (δηλαδή εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι, θέατρα) θα λειτουργούν με 50% πληρότητα.

Στα θέατρα και τα σινεμά η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Στους μεικτούς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) η πληρότητα θα ανέρχεται στο 75% για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους, στο 70% για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους και στο 65% για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους σε όλους τους χώρους.

Εστίαση – διασκέδαση: Τι ισχύει για μεικτούς χώρους και μη εμβολιασμένους-1

Η ημερομηνία λειτουργίας 

Την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί κινηματογράφοι και στις 15 Ιουλίου οι λοιποί κλειστοί χώροι (εστιατόρια, καφέ, θέατρα). Την 1η Ιουλίου επαναλειτουργούν επίσης οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα), τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) και στις 15 Ιουλίου τα κλειστά κέντρα διασκέδασης και τα ανοικτά και κλειστά γήπεδα. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή