Εμβολιασμός: Οι εισηγήσεις της επιτροπής για τους 16άρηδες

Εμβολιασμός: Οι εισηγήσεις της επιτροπής για τους 16άρηδες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 16 και 17 ετών προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικία, απλώς εφόσον προχωρήσουν οι σχετικές εισηγήσεις θα πρόκειται για σύσταση προς τους γονείς και θα ακολουθήσει άνοιγμα της πλατφόρμας για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ώστε να αρχίσει ο προγραμματισμός των ραντεβού. 

Παράλληλα, στην τελική ευθεία εισέρχεται ο προγραμματισμός για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε χθες ότι το σχέδιο θα βασιστεί κυρίως στους ιδιώτες γιατρούς και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να ανακοινωθούν τα ονόματα των γιατρών και να δρομολογηθούν οι εμβολιασμοί. Το Δημόσιο θα καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές και γενικότερα τις περιοχές στις οποίες δεν θα υπάρξει επάρκεια ιδιωτών γιατρών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στη διαδικασία, ώστε να μη μείνει καμία περιοχή χωρίς εμβολιαστική κάλυψη.  

Σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας προβλέπεται ότι οι ιδιώτες γιατροί θα αποζημιώνονται με 3 ευρώ για κάθε εμβόλιο που χορηγούν στο ιατρείο τους και με 20 ευρώ για κάθε εμβόλιο που θα χορηγούν σε κατ’ οίκον εμβολιασμό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, 605 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από τους ελέγχους σε όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 325 εντοπίζονται στην Αττική και τα 31 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά έγιναν 45.551 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,33%. Παράλληλα έχασαν τη ζωή τους 13 ασθενείς, με το σύνολο των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται σε 12.695. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας ανέρχονται σε 204, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή