ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη

ΕΟΔΥ: Σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει αυξητική τάση εδώ και δέκα ημέρες και σήμερα θα ανακοινωθούν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημείωσε πάντως ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Διπλασιάζονται τα κρούσματα, μειώνονται οι εμβολιασμοί

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Τόνισε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Ειδική αποστολή για τον Πέτσα – Αναζητούνται τοπικοί «influencers»

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας ανέλαβε χθες, δια στόματος του πρωθυπουργού, το έργο των επαφών με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν.

Ήδη από σήμερα, θα περνούν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών όλοι οι δήμαρχοι, με πρώτους εκείνους στην περιοχή των οποίων ο εμβολιασμός βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Ο στόχος είναι να εντοπιστούν οι τοπικοί influencers, είτε είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, ο παπάς, ο δάσκαλος είτε ακόμα και πρόσωπα με τοπική επιρροή, όπως επιχειρηματίες, ώστε να ανέβουν τα ποσοστά του εμβολιασμού. Ο κ. Πέτσας μάλιστα έχει πρόθεση μετά τα ραντεβού στο γραφείο του να ξεκινήσει και τις περιοδείες ανά περιοχή, πηγαίνοντας «πόρτα πόρτα».

Αύξηση στο ιικό φορτίο

«Η πανδημία είναι εδώ», επισήμανε χωρίς περιστροφές ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μια αύξηση 60% στα λύματα.

«Ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα», είπε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι η  αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα». [Διαβάστε]