ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά

Οι ειδικοί έθεσαν στον τραπέζι και εβδομαδιαίο rapid test - εκτός των self test - στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά

Διεξαγωγή rapid test και πριν την επιστροφή από τα νησιά, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι ειδικοί έθεσαν στον τραπέζι και εβδομαδιαίο rapid test – εκτός των self test – στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Όσον αφορά τα γήπεδα, προκρίνεται το σενάριο να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους στους αγώνες ποδοσφαίρου, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται σε 75%, συν 5% παιδιά που είναι ανεμβολίαστα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σήμερα στις 18:00. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.