Γ. Γεωργαντάς: Έως 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «freedom pass»

Γ. Γεωργαντάς: Έως 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «freedom pass»

Το αργότερο στις 20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για την ψηφιακή «κάρτα ελευθερίας» των 150 ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Το αργότερο στις 20 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για την ψηφιακή «κάρτα ελευθερίας» των 150 ευρώ, την οποία δικαιούνται οι νέοι 18 έως 25 ετών που εμβολιάζονται, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι το «freedom pass» θα είναι διαθέσιμο 24 ώρες αφότου γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου, έπειτα από επιβεβαίωση του εμβολιασμού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αδ. Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να καταθέσουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet.

Εφόσον δεν διαθέτει κωδικούς taxisnet, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Επεσήμανε, δε, ότι δεν μπορεί να γίνει ανάληψη των χρημάτων αυτών, ούτε είναι δυνατό να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό.

Όπως πρόσθεσε, θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS για συναλλαγή στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές.

Πώς θα πιστωθούν τα 150 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

  • Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα.
  • Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτή.
  • Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο).
  • Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Διαβάστε την τροπολογία για το Freedom Pass

Έως 31/12 οι δαπάνες

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις: θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται. Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει. 

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Τελευταίες ειδήσεις