ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα μαστροπείας: Θα καταθέσουν και άλλα θύματα στον ανακριτή

Νέες μαρτυρίες και καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος μαστροπών

Κύκλωμα μαστροπείας: Θα καταθέσουν και άλλα θύματα στον ανακριτή

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπών στο οποίο κατηγορείται ότι συμμετείχε ο 39χρονος απότακτος αστυνομικός αναμένεται να αποκαλυφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπάρχουν πληροφορίες ότι μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το περασμένο Σάββατο, και άλλες κοπέλες πλην της 18χρονης εξέφρασαν την επιθυμία ή επικοινώνησαν ήδη με τις διωκτικές και δικαστικές αρχές αποκαλύπτοντας επιπλέον στοιχεία για τη δράση του. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη δήλωσε δημόσια ότι και άλλα θύματα του ίδιου κυκλώματος την έχουν προσεγγίσει και αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον δύο γυναίκες, οι οποίες πρόκειται να καταγγείλουν ότι ο 39χρονος απότακτος αστυνομικός τις βίαζε και τις εξέδιδε. Η μία, που φέρεται να απέδρασε από το διαμέρισμα της Ηλιούπολης πηδώντας από το μπαλκόνι, αναμένεται μάλιστα να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες σήμερα. Παρομοίως, νέες μαρτυρίες και καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος έχουν φτάσει και στους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που χειρίστηκαν την υπόθεση. 

Στην κατάθεσή της ενώπιον των στελεχών της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η 18χρονη κατονόμασε ακόμα δύο άτομα –πλην του 39χρονου– που φέρονται να είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα μαστροπών και να την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. Ο ένας από αυτούς είναι ηλικίας 40 ετών, και όπως είπε η 18χρονη «αυτοί οι δύο ουσιαστικά είναι τα αφεντικά, κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site». Περιγράφεται από αστυνομικές πηγές ως επιχειρηματίας της «νύχτας» και μάλιστα φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις με ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου που δολοφονήθηκε προ ετών στα νότια προάστια της Αττικής. Προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας και μάλιστα προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκε η δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων για την υπόθεση! Η άτυχη κοπέλα είπε ότι ο 40χρονος μαζί με τον αστυνομικό ήλεγχαν το κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο μέσω ροζ ιστοσελίδας εξέδιδε ακόμα τουλάχιστον πέντε νεαρές κοπέλες. Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και αναμένεται να κληθεί σε απολογία στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Αντίστοιχα, ο 32χρονος που επίσης υποδείχθηκε από την κοπέλα ως άτομο που την εξέδιδε όσο ακόμα εκείνη ήταν ανήλικη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. «Πριν από δύο χρόνια από τα 16 μου, και για έξι μήνες, μου έκλεινε ραντεβού με φίλους του, οι οποίοι τον πλήρωναν 70 ευρώ για να έρθουμε σε συνουσία», είπε η κοπέλα. 

Ο 39χρονος αστυνομικός προφυλακίστηκε μετά την απολογία του την Τρίτη. Βρισκόταν ήδη σε διαθεσιμότητα έπειτα από διαπληκτισμό και απειλές κατά συναδέλφου του, συμβάν για το οποίο μίλησε η 18χρονη στους «Αδιάφθορους». Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο πατέρας της 18χρονης, τον οποίο κατήγγειλε ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών και για πέντε χρόνια. «Οσες φορές με βίασε, που ήταν σίγουρα πάνω από τριάντα, το έκανε πάντα όταν δεν ήταν κανείς άλλος στο σπίτι. Ο αδελφός μου και η μητέρα μου δεν το γνώριζαν».