Πρόεδρος ΠΟΞ: Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι

Πρόεδρος ΠΟΞ: Η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι

«Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν COVID. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος υποηράμμισε ότι «ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, προσθέτοντας πως εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στη Μύκονο, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε ότι προέρχονται τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους. 

Μύκονος: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Τέλος η μουσική

Υπενθυμίζεται ότι πρόσθετα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στη Μύκονο από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές.

Ειδικότερα, τίθενται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα: 

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικό το τεστ για την επιστροφή από τα νησιά για τους ανεμβολίαστους

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Φολέγανδρος: Ο 30χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 26χρονης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή