Πρωτιές και διακρίσεις εν μέσω πανδημίας

Πρωτιές και διακρίσεις εν μέσω πανδημίας

Μαθήματα ανθεκτικότητας από μαθητές που ξεχώρισαν.

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς η πανδημία μετατρέπεται σε ευκαιρία; Πώς οι δυσκολίες μεταμορφώνονται σε επιτυχίες; Πώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση φέρνει πρωτιές;

Η Αριστεία συνεχίζεται παρά τα εμπόδια. ‘Η μάλλον η Αριστεία συνεχίζεται «χάρη» στα εμπόδια, γιατί γεμίζουν με πείσμα τους μαθητές και τις μαθήτριες να κατακτήσουν τους στόχους τους.

«Αριστεύω» σημαίνει σίγουρα αποκτώ ακαδημαϊκές γνώσεις. Σημαίνει όμως και συμμετέχω σε αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εθελοντικές δράσεις, διαγωνισμούς ελληνικούς και διεθνείς, με μια λέξη αναπτύσσω δεξιότητες και αξίες ζωής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα τελείωσαν μια δύσκολη σχολική χρονιά αλλά άφησαν ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα. Ξεκινώντας από τις μικρές τάξεις και φτάνοντας στο Λύκειο, το International Baccalaureate, το GCE και το BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice, απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι τίποτε δεν μπορεί να σταθεί ικανό να τους εμποδίσει από το στόχο τους.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν φέτος σε εξετάσεις και διαγωνισμούς δεν είναι μόνο καλοί μαθητές. Είναι παιδιά που αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αξιοποιούν την τεχνολογία, έχουν ενσυναίσθηση και ομαδικό πνεύμα, κριτική σκέψη και δυναμισμό, θέλουν να γίνουν Πολίτες του Κόσμου με Ελληνική Ταυτότητα και το καταφέρνουν.

Εύγλωττη απόδειξη όλων αυτών είναι η Απόφοιτος 2021, Σοφία Ζωή Βάγια, η «Πρώτη των Πρώτων» στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που πέτυχε και με το παραπάνω τον στόχο της να σπουδάσει στη Νομική. Συγκέντρωσε 19.866 μόρια, μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στις Πανελλαδικές. Με μια σταθερή ανοδική πορεία, η Σοφία ξεχώρισε για το ήθος και την ωριμότητά της, τις ξεχωριστές της δεξιότητες και τις συμμετοχές της σε πολλές διοργανώσεις και διαγωνισμούς.

Πρωτιές και διακρίσεις εν μέσω πανδημίας-1

1η Θέση στην Παγκόσμια πεντάδα και στην κατηγορία Marketing κατέκτησε η Εύη Πούλιου, μαθήτρια του International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον Διεθνή Διαγωνισμό World Future Business Leaders 2021 online. Η Εύη που παρακολουθεί το ΙΒ με πλήρη υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, το Ίδρυμα του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, κατάφερε να αποσπάσει αυτή τη σπουδαία διάκριση που την βοήθησε να κατακτήσει τον στόχο της και να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του εξωτερικού. (φωτο)

Εκτός από την Εύη, όλοι ανεξαιρέτως οι απόφοιτοι του International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σημείωσαν και φέτος εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας και εισάγονται όλοι τους στα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, και μάλιστα σε σχολές της πρώτης τους επιλογής. Έτσι λοιπόν, το 100% των μαθητών έλαβαν το δίπλωμα του International Baccalaureate (όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος κυμαίνεται στο 77%) και εισάγονται στα ξένα Πανεπιστήμια. Μάλιστα, όλοι τους έχουν γίνει δεκτοί στις σχολές της πρώτης τους επιλογής. Για άλλη μία χρονιά, οι βαθμολογίες τους ήταν εξαιρετικές καθώς το 60% των μαθητών αρίστευσε με βαθμό από 38 και επάνω (με άριστα το 45), όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά το 30. Από αυτούς το 41% βαθμολογήθηκε από 40 και πάνω ενώ 2 μαθήτριες έλαβαν το απόλυτο άριστα, 45 στα 45!

Για τον μαθητή του ΙΒ1 Χρήστο Μανεσιώτη, η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Κατέκτησε την 1η θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας ανάμεσα σε 1150 μαθητές και μετά από δύο προκριματικές φάσεις. Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντοπίζει τους πιο ταλαντούχους νέους οικονομολόγους και να στηρίζει την εκπαιδευτική τους πορεία. Ο Χρήστος θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα (μαζί με άλλους 4 μαθητές) στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό στην Τσεχία.

Πρωτιές και διακρίσεις εν μέσω πανδημίας-2

Προετοιμασία έχει ξεκινήσει και η μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου, Δημητρία Διαμαντοπούλου, που έγινε δεκτή στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής του FLL (First Lego League) και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2022! “Θέλω να φτιάχνω μηχανές με τα χέρια μου για να κάνω αυτόν τον κόσμο καλύτερο!”, δηλώνει η Δημητρία, κάτι που είχε φανεί ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια που διακρινόταν με την Ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου μας. (φωτό)

Δεν είναι όμως, μόνο οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που πέτυχαν φέτος τους στόχους τους. Οι Απόφοιτος 2011, Μάριος Νούτσος και Κυριάκος Γεωργίου συγκαταλέγονται πλέον στην Ελληνική Λίστα του Forbes “30 κάτω των 30”! Ο Μάριος μαζί με τον Κυριάκο και δύο ακόμα συνεργάτες, ίδρυσαν την start-up Finloup, μια νέα και τεχνολογικά καινοτόμα πλατφόρμα πιστοληπτικής αξιολόγησης και προώθησης μικροδανείων βασισμένη στη μηχανική εκμάθηση και τα νέα “ανοιχτά τραπεζικά δεδομένα”.

Πρωτιές και διακρίσεις εν μέσω πανδημίας-3

Άλλη μία σημαντική αναγνώριση της μαθητικής δημιουργίας σημειώθηκε φέτος, όταν η G-e-News, η μαθητική διαδικτυακή εφημερίδα του Γυμνασίου ξεκίνησε στενή συνεργασία τόσο με τη Βιβλιοθήκη όσο και με το Ίδρυμα της Βουλής. Χάρη στο εύρος του περιεχομένου, τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των κειμένων, η εφημερίδα των μαθητών βρίσκεται πλέον στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης της Βουλής!

Η χρονιά αυτή περιλάμβανε επίσης 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, 1η θέση για το Γυμνάσιο & 2η Θέση για το Δημοτικό στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας “1821-2021: Αγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης”, από το Σωματείο “Ορίζοντες”, 1ο Βραβείο για το Γυμνάσιο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό *Ηack the Map του Ιδρύματος Ωνάση, 1η θέση για το Γυμνάσιο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Διαστημικές Αποστολές – Space Missions» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, 1η Θέση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό “Όλοι Mαζί για ένα Aσφαλές Διαδίκτυο” με την εργασία SEXTORTION, πρωτιές και διακρίσεις για την Ομάδα Ρητορικής Γυμνασίου και Λυκείου σε διαδικτυακούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Δοκιμίου για τη Βιοποικιλότητα, του Οργανισμού Trust for Sustainable Living και εκπροσώπηση της χώρας μας σε Διεθνές Debate με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διακρίσεις του Λυκείου στο Ηarvard Model Congress Europe και άλλα πολλά.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για πάνω από χρόνια οδηγούν τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, εκπαιδεύοντας πολίτες του κόσμου με Ελληνική ταυτότητα και δεξιότητες του 21ου αιώνα.

www.doukas.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή