Κορωνοϊός: 1.834 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 123 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 1.834 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 123 διασωληνωμένοι

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.834 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.858.

Παράλληλα, σε 123 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διεξήχθησαν 38.547 τεστ και η θετικότητα τους ανέρχεται στο 4,7%.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 1.834 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 123 διασωληνωμένοι-1

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.834, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 459.146 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.360 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: 1.834 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 123 διασωληνωμένοι-2

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.858 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: 1.834 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι, 123 διασωληνωμένοι-3

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 89.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.760 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 141 (ημερήσια μεταβολή +6.82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 117 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Συναγερμός για τη διασπορά της Μετάλλαξης Δέλτα

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ λόγω της ραγδαίας διασποράς της Μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κανονικά κάθε Πέμπτη τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα των μεταλλάξεων στην Ελλάδα, ωστόσο οι αριθμοί φαίνεται πως είναι ανησυχητικοί και στο πλαίσιο αυτό επίκεινται ανακοινώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια σειρά από ειδικούς έχουν υπογραμμίσει ότι η Μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει εντός του καλοκαιριού.

Τι εξετάζει το Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε η «Καθημερινή της Κυριακής», το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να αξιοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας δύο νέα όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» αλλά και της απροθυμίας μερίδας πολιτών να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα κάνει άμεσα δεκτή τυχόν εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία είναι ήδη μερικές χώρες που έχουν εγκρίνει το εμβόλιο για αυτές τις ηλικίες.

Επιπλέον, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που επί του παρόντος θα αφορά μόνον στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους υγειονομικούς. 

Λοιμωξιολόγοι μιλούν στην «Κ» για την έξαρση στη Μύκονο

Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες η Μύκονος χαρακτηρίστηκε ως ένα νησί «πρότυπο» στους εμβολιασμούς, με σχεδόν το 90% των κατοίκων της να έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις. Ωστόσο, σε μικρό χρονικό διάστημα τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν και ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιβάλλει ένα «μίνι» lockdown.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε στην αύξηση 300% των ενεργών κρουσμάτων στο κοσμοπολίτικο νησί; Δύο λοιμωξιολόγοι μίλησαν στο kathimerini.gr, αναλύοντας τις παραμέτρους της τοπικής έξαρσης, η όποια -όπως είπαν- παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή