Βατόπουλος: Δεν έχει φύγει το lockdown από το τραπέζι – Μείωση μεταλλάξεων όσο εμβολιαζόμαστε

Βατόπουλος: Δεν έχει φύγει το lockdown από το τραπέζι – Μείωση μεταλλάξεων όσο εμβολιαζόμαστε

Το εμβόλιο λειτουργεί ως εργαλείο για μείωση των μεταλλάξεων, δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβόλιο λειτουργεί ως εργαλείο για μείωση των μεταλλάξεων, δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει φύγει από το τραπέζι η επιβολή γενικευμένου lockdown.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Βατόπουλος έκανε λόγο για αγώνα δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και την ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται.

Όπως τόνισε, όσο αυξάνονται παγκοσμίως τα ποσοστά εμβολιασμού, τόσο θα μειώνονται οι μεταλλάξεις και ο ιός θα οδηγηθεί προς εξαφάνιση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων, όπως συνέβη στη Μύκονο, ο κ. Βατόπουλος επεσήμανε ότι ανάλογοι περιορισμοί θα μπορούσαν να επιβληθούν και σε άλλες περιοχές.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Από «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς, στο μίνι lockdown – Λοιμωξιολόγοι μιλούν στην «Κ»

«Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι»

Αναφορικά με τις προβλέψεις ειδικών για την πορεία των κρουσμάτων, είπε πως είναι υπαρκτό το σενάριο διπλασιασμού των περιστατικών, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι μετεωρολογική πρόβλεψη».

Ως προς το σενάριο επιβολής γενικευμένου lockdown, είπε ότι τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι, επισημαίνοντας πάντως ότι ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων και ατόμων που έχουν νοσήσει, θα μας προφυλάξει από μια μεγάλη διασπορά και την επιβολή αυστηρών μέτρων.

Ο κ. Βατόπουλος προειδοποίησε ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι στις ΜΕΘ. «Είναι ελάχιστοι αλλά υπάρχουν» διευκρίνισε.

Όπως είπε, οι νέοι βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα από τους μεγαλύτερους, σημειώνοντας πάντως ότι δεν είναι «μαγκιά» να μην εμβολιάζεσαι.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή