ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Αλ. Κούγιας κατά 30χρονου και υπερασπιστικής γραμμής

Να σταματήσει η «παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του», ζητεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Αλ. Κούγιας κατά 30χρονου και υπερασπιστικής γραμμής

Να σταματήσει η «παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του», ζητεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, αναφερόμενο στον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Οι εκπρόσωποι της οικογένειας της 26χρονης κάνουν λόγο για προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισης να αποφύγει με κάθε τρόπο ο 30χρονος τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Την Πέμπτη η απολογία του 30χρονου

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας της 26χρονης:

«Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

Το γραφείο μας θα τοποθετηθεί υπεύθυνα με δελτίο τύπου, μόλις έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και την απολογία του κατηγορουμένου».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Επιθετικός, χειριστικός και απότομος – Το προφίλ του 30χρονου δολοφόνου

Ο κ. Κούγιας κατηγόρησε τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου την Τρίτη, λέγοντας ότι τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια. Είπε ακόμα ότι ο 30χρονος εξαφανίστηκε μετά το έγκλημα για 28 ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι ο φερόμενος ως δράστης επικοινώνησε με δικηγόρο. Χθες στην «Κ» σχολίασε δηκτικά και το γεγονός ότι λίγο μετά τον φόνο ο 30χρονος απενεργοποίησε, όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, όλους τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα.

Βλάχος: Ο 30χρονος έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα

Το πρωί της Τετάρτης, ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, ανέφερε ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φολέγανδρος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος

Τελευταίες ειδήσεις