Διπλό testing στους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση

Διπλό testing στους ανεμβολίαστους σε τουρισμό και εστίαση

Η Επιτροπή εισηγήθηκε την επέκταση του μέτρου του διπλού testing για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη την επικράτεια, τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτικό για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στην επικράτεια στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης καθίσταται το διπλό testing κάθε εβδομάδα.

«Η Επιτροπή εισηγήθηκε την επέκταση του μέτρου του διπλού testing για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη την επικράτεια», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Ειδικότερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους υποχρεούνται:

  • Μια φορά με τη μέθοδο του self test
  • Μια φορά με αυτή του rapid.

Ακολούθως και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι καθίστανται υποχρεωτικά δύο test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση.

«Μένουν κάποια σημεία να αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες», τόνισε, ερωτηθείς για το ποιος θα επωμίζεται το κόστος των rapid τεστ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αφορούν σε ανεμβολίαστους.

Διαβάστε: Μετάλλαξη «Δέλτα»: 44% πιο μεταδοτική – Καμπανάκι για τους άνω των 40

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή