Βελτιωμένη η εικόνα στη Μύκονο, προς άρση του μίνι lockdown

Βελτιωμένη η εικόνα στη Μύκονο, προς άρση του μίνι lockdown

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Μύκονο ως αποτέλεσμα των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δείκτης θετικότητας, που πριν από το μίνι lockdown είχε υπερβεί το 6, ήταν την Τετάρτη σταθεροποιημένος στο 5,3. Εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων στο νησί, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Προκειμένου μάλιστα να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα πήραν εντολή να μεταβούν εκτάκτως στο νησί ακόμα 50 αστυνομικοί, ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη στα 190 άτομα (αντί 70 πέρυσι). 

Ο βασικός λόγος για την αύξηση των κρουσμάτων ήταν η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των εργαζομένων στον τομέα της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού, ενώ τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας έκαναν λόγο για μη εφαρμογή των στοιχειωδών μέτρων από τους επιχειρηματίες της διασκέδασης. «Το 46% του συνόλου των κρουσμάτων, σχεδόν το ένα στα δύο, ήταν σχετιζόμενα με εργασία σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν εικόνες νυχτερινών κέντρων στα οποία συνωστίζονταν έως και 2.500 άτομα. 

Ενόψει της επικείμενης –πλην απροόπτου– άρσης των περιοριστικών μέτρων στο νησί, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ εβδομαδιαίως όσοι εργάζονται στον τουρισμό στα νησιά και δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Δωμάτια καραντίνας

Βελτιωμένη είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η εικόνα και όσον αφορά τα δωμάτια καραντίνας, μετά τις ελλείψεις που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού, στη Μύκονο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 41 δωμάτια καραντίνας, εκ των οποίων τα 9 ήταν χθες κενά. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη μίσθωση ενός ακόμα καταλύματος 40 δωματίων. 

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες (τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης) έτσι ώστε οι επισκέπτες μικρότερων νησιών που διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό να μεταφέρονται με πλοία της γραμμής στον Πειραιά. Πρωτοβουλίες σε αυτόν τον τομέα αναμένονται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Μερική ανησυχία προκαλούν, τέλος, τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Πάρο και Σαντορίνη, καθώς στα δύο νησιά καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα αύξηση κρουσμάτων. Πάντως, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζουν ότι δεν επίκειται –άμεσα τουλάχιστον– η λήψη μέτρων «τύπου Μυκόνου» στα δύο νησιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή