Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης: «Έλιωσαν όλα» – Μαρτυρίες κατοίκων στην «Κ»

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος είναι:

– Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;

– Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;

– Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ διέψευδαν τις πληροφορίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ σημείωνε πως στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων. 

Από την πλευρά τους, αρμόδιες πηγές από τον ΑΔΜΗΕ, σημείωναν αν είχε γίνει έκρηξη στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, δεν θα ήταν δυνατόν να τεθούν και πάλι σε λειτουργία σήμερα τα ξημερώματα οι γραμμές που βγήκαν εκτός χθες, εξαιτίας της πυρκαγιάς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή