Λινού: Διπλή μάσκα για όλους – Το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό

Λινού: Διπλή μάσκα για όλους – Το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό

«Εάν περισσότερος κόσμος είχε εμβολιαστεί θα είχαμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή μάσκα σε όλους συστήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, καθώς «το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό και πρέπει να προστατευτούμε». «Μάσκα για όλους και παντού», επεσήμανε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει την ανατροπή, καθώς δεν είναι γνωστό εάν οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασπείρουν με ευκολία τον κορωνοϊό», τόνισε, υποστηρίζοντας πως «ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό». «Το κριτήριο θα πρέπει να είναι πόσο μεγάλη είναι η διασπορά στον πληθυσμό», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς», είπε επίσης.

Διαβάστε επίσης⇒ Εξαδάκτυλος: Μέσα σε μία εβδομάδα έξι άνθρωποι, ηλικίας 18-39 ετών, κατέληξαν από κορωνοϊό

Παράλληλα, η κ. Λινού υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι «εάν περισσότερος κόσμος είχε εμβολιαστεί θα είχαμε μικρότερο κίνδυνο διασποράς στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας».

Εκφράζοντας τη γνώμη πως «θα έπρεπε οπωσδήποτε να εμβολιαστούμε όλοι», σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ της 15ης-16ης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τους εμβολιασμούς. «Θα πρέπει να το βελτιώσουμε», είπε.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν εχθές, σχολίασε πως χρειάζονται, αλλά «όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν». «Το ότι λέμε ότι βάζουμε μέτρα για τους ανεμβολίαστους, θα ήταν προτιμότερο να πουν ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προνόμια», πρόσθεσε σχετικά με τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των μέτρων. 

Σύμφωνα με την ίδια, «ακόμα και ο τρόπος που λέγεται κάτι παίζει τον δικό του ρόλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πως θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή