Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή στον δήμαρχο Χανίων για την ταφή του

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή στον δήμαρχο Χανίων για την ταφή του

Ο σπουδαίους δημιουργός ενημέρωνε για την επιθυμία του να ταφεί στο νεκροταφείο του Γαλατά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον τότε δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, που χρονολογείται από το 2013, έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στην επιστολή που αναρτήθηκε στο Facebook, ο σπουδαίους δημιουργός ενημέρωνε τον κ. Σκουλάκη για την επιθυμία του να ταφεί στο νεκροταφείο του Γαλατά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να αποκτηθεί ο τάφος.

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής»

Παράλληλα, ανέφερε πως η οικογένειά του είναι αντίθετη στην επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά και επικαλείται το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα «δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του (μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα)».

Όπως ανέφερε ο νυν Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη. 

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Διαβάστε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή στον δήμαρχο Χανίων για την ταφή του-1

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή