Κορωνοϊός: 1.765 νέα κρούσματα, 47 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 1.765 νέα κρούσματα, 47 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.765 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν 47 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 379 ασθενείς, εκ των οποίων 343 (90,5%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9,5%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 46.363 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,8%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 88.913 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν 1.291 νέα περιστατικά και 43 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 381. Την περασμένη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, είχαν ανακοινωθεί 2.343 κρούσματα και 19 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 338 ασθενείς.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Το στοίχημα για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Από την έναρξη της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 601.716, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 13.933 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη)

Γεωγραφική κατανομή

Από το σύνολο των 1.765 νέων κρουσμάτων, 15 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής εντοπίστηκαν 383 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 204.

Κορωνοϊός: 1.765 νέα κρούσματα, 47 θάνατοι, 379 διασωληνωμένοι-1
Πηγή: ΕΟΔΥ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Ως προς τους 379 διασωληνωμένους, το 61,5% είναι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 82,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όπως προαναφέρθηκε, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90,5%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9,5%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.007 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες Κυριακή 184 (ημερήσια μεταβολή -31.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234 ασθενείς.

«Καμπανάκι» Θεμιστοκλέους

Χαμηλότερο από ό,τι σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μία κάμψη.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού στον εμβολιασμό. Επίσης έχουμε ένα 70% στις ηλικίες άνω των 30 που έχει εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς, βρισκόμαστε σε μία κάμψη, είμαστε λίγο πιο πίσω από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενθαρρυντικό ότι βλέπουμε να κλείνονται ραντεβού, περίπου κάθε 4 ημέρες προσθέτουμε 1%, αλλά χρειάζονται σίγουρα περισσότερα», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Θεμιστοκλέους σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μ. Θεμιστοκλέους: Χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς – Στο 58,5% του συνολικού πληθυσμού το ποσοστό

Ανακοινώσεις για τρίτη δόση

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου αναμένονται σήμερα στις 18:00, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

⇒ Δείτε ακόμη: Ανακοινώσεις Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου το απόγευμα για τρίτη δόση

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Αρνητική στο οριζόντιο κλείσιμο σχολικών τμημάτων εκτός και αν νοσήσουν τα μισά παιδιά συν ένα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, εμφανίστηκε εκ νέου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα πρωτόκολλα που θα τεθούν σε ισχύ με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Όπως ανέφερε, στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια δύο self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια – Ποιες απουσίες δεν θα δικαιολογούνται

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός διευκρίνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self-test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν δύο self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση.  Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοί που είναι πλήρως εμβολιασμένοικαι όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με δικά τους έξοδα.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Εκρηκτικό μείγμα ενόψει χειμώνα ανεμβολίαστοι πολίτες και κενές θέσεις στο ΕΣΥ

⇒ Δείτε επίσης: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τέταρτη δόση και εμβολιασμό κάθε 5-6 μήνες

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή