ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεπιστημονικές απόψεις

Να παρέμβει «κατά όλων όσοι εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων» καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεπιστημονικές απόψεις

Να παρέμβει «κατά όλων όσοι εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων» καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη, όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Ερευνες σε όλη τη χώρα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών:

«Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν αντιεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές που προέρχονται κυρίως από κακή εκτίμηση ή έλλειψη γνώσης ή συστηματική παραποίηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη νόσο COVID-19 ή με τα εμβόλια κατά της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (>95%) των ιατρών εμπιστεύονται και συστήνουν τον εμβολιασμό ως το κυρίαρχο όπλο κατά της πανδημίας.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε ιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Ο Ι.Σ. Πατρών σήμερα απευθύνεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει κατά όλων όσων εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες σε ιατρικά – επιστημονικά θέματα, με δυνητικές αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην έκβαση της πανδημίας».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και… μήνυσε όλο το Νοσοκομείο

Τελευταίες ειδήσεις